3/11/2011

Saône at night

Heti alkuun pitää sanoa, että kaverini Sofia on ottanut nämä kaikki kuvat, jotka sain julkaista täällä :) Kaikki kunnia siis Sofialle, pus! <3Lyonissa tulee enemmän hengattua Rhône-joen rannalla; se on hieman lähempänä kotiani, sen yli mennään suureen Tête D'orin puistoon sekä Part-Dieun ostoskeskukseen. Sen rannalla käyn lenkillä ja sieltä löytyy myös jokilaivat, joilla käyn bilettämässä. Mutta fiilis toisella puolella keskustaa (olen onnekas, kun asutaan kahden kauniin joen välissä), Saône-joen rannalla on myös ihana; hieman rauhallisempi ja tunnelmallisempi, mikä johtunee siitä, että se on vanhan kaupungin, Vieux Lyonin, vieressä. Se on vanhanaikaisempi sekä arvokkaampi; ylhäällä rinteellä on suuri katedraali nimeltään Fourvière sekä vanhan kaupungin ytimessä on toinen katedraali nimeltään Saint-Jean (molemmat näkyvät toisessa kuvassa). So pretty.


Mulla alkaa huomenna oikeasti arki, kun pääsen taas koulun penkille. Kahden illan bilettämisen jälkeen olo on hieman hönö, mutta kyllä tää tästä. Tosi kiva päästä taas kouluun, näkemään ihmisiä ja opiskeleen. Tämä on varmaan eka kerta elämässä kun motivaatio opiskelussa on näin suuri :D Mutta ehkä asia on nyt hieman erilainen, kun täällä on pakko osata ranskaa ja haluan puhua sekä ymmärtää sitä paremmin. Mun ei pitänyt enää ilmottautua maaliskuun tunneille, joten katsotaan ilmottaudunko huhtikuulle vielä... Let's see kiinnostaako vielä ja onko rahaa :)

Mutta perjantai yönä kuusi tuntia ja viime yönä neljä tuntia nukkuneena taidan nyt lähteä sänkyyn... Ja puoli kuudelta ylös :p

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vähänkö on kaunista!!

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Sanoppa muuta :)

Anonyymi kirjoitti...

mitä opiskelet, mulla on menny tällanen joskus ohi?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Opiskelen ihan siis ranskaa :)

Jenni kirjoitti...

Ääh siellä on kyllä niin kaunista :)<3

Lotta kirjoitti...

Jenni: Niin on! <3

Anonyymi kirjoitti...

ois kiva jos postaisit useemmin ja jos kertoisit taas pitkästä aikaa siitä aupairin hommasta enemmän. mitä kaikkee siis joudut oikeesti tekeen jne? onko ollu kertaakaan rankkaa lasten kanssa? ja oliks se perhe suomalainen myös?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kyllähän mä voisinkin pitkästä aikaa sepustaa vähän normaali arkeani, jotakin päivä au pairina -postauksen tapaista :) Lasten kanssa ei ole ollenkaan rankkaa, välillä väsyttää mutta se on melko normaalia :) Tottakai joskus tulee sellasia ettei jaksaisi aina leikkiä tai lähteä ulos, mutta kai nekin on melko normaaleja tuntemuksia? :) Ja yep, perhe on suomalainen.

Lotta kirjoitti...

Niin ja postaustahtiin vielä. Toki mäkin haluaisin kirjoitella ja lätkiä enemmän kuvia, mutta mulla ihan oikeasti menee sen edelle aika paljon asioita :p En malta aina iltojani koneella viettää! :)