2/16/2011

Milan 21.-24.1

Ah, I'm in love. En edes tiedä mistä alottaisin tai kertoisin. Milanosta jäi tosi ihana fiilis ja harmitti lähteä vain neljän päivän jälkeen; mä jaksaisin kävellä Milanon katuja ympäriinsä vaikka kuinka kauan. Silti neljä päivää riitti ihmeen hyvin, sillä Milanon nähtävyydet ja must see -paikat on kaikki todella lähellä toisiaan.

Meidän hotelli oli tosi hyvällä paikalla, vanhalle ja upealle Castello Sforzescolle oli ehkäpä kilsa ja Duomolle pari. Duomon vieressä sijaitsee esimerkiksi Galleria Vittoria Emanuele, mielettömän kaunis rakennus suurine kaarineen ja ihanine liikkeineen, sekä La Rinascente, suuri luksustavaratalo. Me vedettiin pirtelöitä kun toiset kävi ostamassa Vuittonin laukkuja...

Oikeastaan kaikki ydinkeskustan (jos sitä voi mitenkään edes rajata) pakolliset nähtävyydet, upeat rakennukset sekä pitkät ostoskadut oli nähtynä jo lauantaina. Sunnuntaina me ehdittiin käydä vähän keskustan ulkopuolellakin ja oli ihanaa nähdä sitä Duomon ja luksusputiikkien ulkopuolista elämää. Hmm, en tiedä voiko sitä sanoa Genovan seuduksi tai kaupunginalueeksi, mutta kävimme Porta Genovan ja Corso Genovan seuduilla ja siellä oli ihanaa italialaiselämää kahviloineen ja ihanine kanavineen.

Sunnuntaina illalla käytiin katsomassa AC Milanin peliä AC Cecenaa vastaan. Stadiumissa oli kuulemma vain vähän alle 50 000 ihmistä, koska matsi oli jumbokolmosta vastaan, mutta meno oli silti aika siistiä. Vaikken olekkaan mikään fani, oli siistiä nähdä kunnon futista kunnon stadiumilta. Tosin pelästyin joka kerta kun fanikatsomossa räjäyteltiin jotain pommeja ja siellä savusi välillä aika kunnolla :D

Niin ja meidän hotelli oli Hotel Ritter, perus halpa hotelli, lähellä kaikkea (Corso Garibaldilla, Moscovan metroasema ihan vieressä) ja hintaan kuuluvalla aamiaisella. Kolme yötä maksoi kahdelta yhteensä 180 euroa, mikä ei ole mun mielestä kovin paha. Mä alussa tutkiskelin hostellejakin, mutta halvin olisi ollut 130 euroa ja 7-10 kilometriä keskustasta eikä siellä tietenkään olisi ollut aamupalaa. Paljon helpommaksi ja mukavammaksi tuli ottaa tuo hotelli.

Hmm, apua, mun mielestä mulla oli vaikka mitä kerrottavaa, mutta palaan vaikka myöhemmin asiaan jos jotakin tulee mieleen. Nyt kuvia, randomotoksia ja Milanon must see -paikkoja:

No se Duomo. Upea, pysähdyttävä katedraali suurella aukiolla, Piazza di Duomolla. Sisään pääsi tutkimaan ilmaiseksi, ja näky oli kyllä upea. Juuri viikkoa ennen käytiin Lyonin suurella Fourvière-katedraalilla ja ihmeteltiin ja otettiin kuvia, mutta Duomo taisi viedä voiton :D Duomon sisällä ei saanut ottaa kuvia, mutta eipä siitä moni välittänyt. Vaikka kirkot ja katedraalit on mun mielestä upeita, ei mua silti hirveästi kiinnosta ottaa kuvia niistä alttareista sun muista.. Duomon katolle pääsi kiipeämään ärsyttäviä portaita viidellä eurolla, mutta olihan se näky sen arvoinen. Duomon katolta näkee koko keskustan ja pääsee hokemaan siis me ollaan Duomon katolla jonka jälkeen voikin sitten kävellä takaisin ne ärsyttävät portaat.

 


Galleria Vittorio Emanuele on kaunis, mielettömän korkea rakennus, minkä tekee vielä erityisemmäksi suuret kaariovet, joita on tässä rakennuksessa yhteensä neljä. Rakennus on täynnä luksusputiikkeja ja kalliita ravintoloita. 
Castello Sforzescoa alettiin rakentamaan 1300-luvulla ja nykyään linnan sisäpihalle pääsee ihmettelemään ja  pyörimään museoissa. Me ei käytetty näin lyhyttä matkaa museoissa pyörimiseen, mutta varmasti olis ollut mielenkiintoisia.
AC Milanin peli oli enemmän poikaystävän mieleen, mutta oli mullakin ihan kivaa, lähinnä otin kuvia pelistä poikaystävälle (sain muuten kuvan kun viimenen maali oli tulossa, joku ruotsalainen sen varmaan teki ja se oli just potkasemassa palloa maaliin. Tietysti samalla kun mä hehkutin kuinka hyvä kuva tuli, silloin tuli maali ja mä en sitä nähnyt. Mutta hieno kuva hei!!) ja tärisin kylmyydestä. Luulin, että olin varautunut hyvin, mutta stadiumille oli kylmä. Tilasin futisliput jo lokakuussa sivulta worldticketshop.com ja oli tosi helppoa. Liput lähetetään vasta muutamaa päivää ennen peliä, joten mä annoin hotellin tiedot, ja liput odotti meitä siellä kun tultiin (nimellä Mr. Toivonen...). 

Jos  on aikaa niin lähde ehdottomasti keskustan ulkopuolelle näkemään oikeaa italialaista elämää. Me lähdettiin Porta Genovan suuntaan ja käytiin istumassa kahvilan terassilla ja katteltiin kanavia. Pienet kanavat, sillat ja kahvilat oli niin kauniita, ja meillä ei ollut tuolloin kameraa mukana :( Mulla on kännykässä joitain kuvia mutta sattuu oikein silmiin katsoa niitä :D 

Tahdon vielä joskus takaisin Milanoon <3


Kamerasta löytyy myös muutamia videoita, niin Lyonista kuin Milanostakin, mutta joku idiootti pölpöttää tyhmiä siellä taustalla :D Yleistä on että hyvin kuvatulla videolla on kauan hiljasta, kunnes joku kysyy "Mitä sä teet? Ai otat videoo? No kuvaa totakin. Zoomaatko ollenkaan? No zoomaa tota kirkkoo, hotellii, oopperataloo. No voinks mä ottaa videota?", joten en tiedä onko ne mitenkään ihania kuunneltavia haha :p Niin ja se ärsyttävä ääni taustalla on tietty mä.


Tuntuu muuten hirveän oudolta ajatella, että täällä olosta on nyt mennyt puolet. Puolet. Kirjoittelen varmaan jossain vaiheessa jonkinlaisia ajatuksia lähiajoilta, nyt kun takana on kuusi kuukautta. Tällaisia olen aikaisemminkin kirjoitellut, esimerkiksi Ajatuksia au pairina olostaLähes neljä kuukautta au pairina ja Au pairin arkea ja opiskelua (klikkaamalla otsikkoa pääset postaukseen).

Mä painun nyt pehkuihin että jaksan taas nousta kuudelta ylös, laters <3


14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosi kauniita kuvia! aiotko muuten opiskella ranskaa ihan loppuun asti? kauan oot jo opiskellu, ootko hyvä? :p

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos :) Milano on kaunis. Ranskan opiskelut on ihan auki, haluaisin hirveästi mutta mulla ei taida olla rahaa :( Helmikuu on mulle neljäs kuukausi kun opiskelen, ja onhan koulussa jotakin oppinut mutten sanoisi itseäni todellakaan hyväksi vielä :)

Anonyymi kirjoitti...

miten sulla ja sun poikaystävällä nyt menee??

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: En kommentoi tähän aiheeseen.

Anonyymi kirjoitti...

ootko poistanu sen postauksen missä oli jotain, mitä teille oli tapahtunu..? ja joku tekstikin oli mikä kerto teistä? miks oot poistanu vai enkö vaan löytäny :D

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Koska tajusin, etten halua kertoa meistä ulkopuolisille.

Lady Laetitia kirjoitti...

Olipa tuttuja maisemia :) Mua harmittaa kun en itse huomannu yhtään tutkia etukäteen Milanon nähtävyyksiä, silloin kun siellä olin. Pyörin lähinnä vaan keskustassa, enkä huomannu lähteä minnekään kauemmas. Hyvä, että teillä oli hyvä hotelli, ja vielä keskustassa! Mitä pidit muuten Milanon rautatieasemasta? Mun mielestä se on vaan maailman epäkäytännöllsin rakennus, tai siis oli ainakin pari vuotta sitten..

Lotta kirjoitti...

Lady Laetitia: Me katsottiin aika paljon netistä noita tärkeimpiä nähtävyyksiä ja suurimpia ostokskatuja etukäteen. Silti monia paikkoja löytyi paikanpäällä kävellessä ja karttaa katsellessa :) Me tultiin siis Milanon rautatieasemalle kentältä, Malpensa Expressillä ja se oli kyllä tosi sekava. Tosin siellä oli ihan hyvät viitat metroihin, joita sieltä lähti ja meijän hotellille oli helppo päästä sieltä. Mutta jos sieltä olisi pitänyt sitten lähtöpäivänä jonnekin lähteä, huh! Katsottiin sitten mertokarttaa tarkemmin ja huomattiin että Gadornastakin lähti kentälle juna ja päästiin rauhallisemmalta ja lähemmältä metroasemalta lähteen :)

Jenni kirjoitti...

Näyttää niin kauniilta :) Mua harmittaa kauheasti (varsinkin nyt :p) etten mahtunut mukaan kun meidän kurssi tekee maaliskuussa opintomatkan Milanoon :/ Pitää sitten kuunnella vaan kurssikavereiden hehkutuksia hehe :)

Lotta kirjoitti...

Jenni: Voi harmi, Milano on kyllä yksi must see -kaupungeista, mutta toisaalta... sä pääsit Pariisiin :p Muistele sitä ;) <3 Mutta mä olen miettinyt josko lähtis keväällä uudestaan Milanoon tai johonkin muuhun ihanaan kaupunkiin Euroopassa, koska Easyjetillä lentää esimerkiksi Milanoon, Roomaan, Lontooseen ja Barcelonaan about 50 eurolla. Ei paha... :p

Anonyymi kirjoitti...

Pari kuvaa vois olla suoraan Lissabonista!! Ootko varma että ootte ollu Milanossa..? :D
Ihania kuvia <3
~Ellu

Lotta kirjoitti...

Ellu: Hahah :D Kiitos <3 Mulla on vissiin joku pahakin matkakuume, nyt katsoin että Lissaboniinkin pääsisi menopaluuna about 60 eurolla. ÄÄÄÄK <3

rva ruusunen kirjoitti...

Ihana postaus! Saan varmaan jakaa tätä reissutippinä myös Kaukokaipuussa? Tässä oli hurjasti kaikkea ihanaa infoa <3

Ja voi hitto mun tuli takaisin toiseen kotimaahan <3 d'Italia mi amore !

Lotta kirjoitti...

rva ruusunen: Kiitos mussu! <3 Ja tottakai saat!! Mä kyllä ihastuin ihan täysillä Milanoon ja Italiaan yleisestikin ja haluaisin kokea maasta lisää :)