10/20/2010

Mellakoita, mesoomista ja ostoksia

Tässä kollaasissa ihailin niin pitsiä, neuleita, nahkaa ja paljetteja kuin nudea ja pipojakin. Mä annoin itselleni maanantaina luvan ostaa muutaman jutun kun lähdin keskustaan kävelemään ja katselemaan kaupungin menoa. Meno olikin sitten aika villi...

Loppujen lopuksi liikkeet ja myymälät osottautui myös turvapaikaksi, kun kaduilla lukiolaiset piti mielenosoitustaan; ne heitteli palavia roskapönttöjä, kiviä ja lasipulloja, poltti ja kaatoi autoja, kukka-asetelmia ja sanomalehtiä ja rikkoi ikkunoita. Hei lukiolaiset?! Kadut näytti tuon mielenosoituksen jälkeen ihan hirveältä ja sen seuraksena myöskin bussit lopetti kulkemisen ja keskustan metroasemat suljettiin. Liikkeet laitto ovensa kiinni, jotkut kadulta pääsi sinne "turvaan". Itse yritin väistellä näitä raketteja tai mitä ihmeen pikku pommeja olikaan, samoin kuin lasipulloja. Siinä tuli myös vähän paniikkia lasten hakemisesta, mutta lopulta otin taksin, jonka kuljettaja ei osannut englantia niin sain sitten harjotella ranskaani ajo-ohjeiden kanssa :D

Me jäätiin tiistaina lasten kanssa kotiin, sillä tiistaina oli bussien ja metrojen lakko ja näiden lisäksi näitä mielenosoituksia eli meidän kannalta kouluun pääseminen olis ollut liian vaikeaa tai aikaavievää. Meidän koulumatka on muutenkin tunnin mittainen ja näiden ärsyttävien mellakoiden takia se on ainakin puolitoista tuntia. Way too much for kids.

Keskiviikkona jatkui mellakat. Pääsin normaalisti viemään lapset kouluun ja kun tulin takaisin päin, oli kaikki metroasemat suljettu eikä bussitkaan kulkenu ollenkaan keskustan alueella. Päätin pysyä keskustassa kahvitellen ja ihmetellen yhden mukavan naisen kanssa, joka myös tuli koululta samalla bussilla. Keskiviikkoisin lapset pääsee kahdeltatoista, joten olisin ehtinyt vain kääntyä kotona. Mä en suoraan sanottuna tiedä noiden mielenosotusten syytä. Sen tiedän, että nuo mellakoijat on pelkkiä lapsia, lukiolaisia, joilla selvästikkään ei ole asiat hyvin :D Kun lähdin hakemaan lapsia koulusta, olivat nämä mellakoijat kerääntyneet suurelle aukiolle, josta ne on maanantaina sekä kuulemma myös tiistaina alottanut tämän "marssin"; ne siis kävelee suurta ostoskatua pitkin ja tuhoaa kaiken mitä tielle sattuu. Kun mä lähdin takaisin lasten koululle, liikkeet laittoi oviaan kiinni, toimittajia oli haastattelemassa liikkeiden työntekijöitä, poliisit kerääntyi ryhmiin joka puolelle keskustaa. Eli kaikki tiesi että kohta tapahtuu, mutta en ymmärrä miksei kukaan - lähinnä poliisit - tee mitään?! Tiedän, ettei poliisit voi mennä pidättään noita nuoria siellä suurella aukiolla, koska ne periaatteessa on vaan kokoontunut sinne. Mutta poliisit saa ja voisi pitää nämä nuoret siellä aukiolla ja yrittää piirittää niitä? Okei, mun on ehkä tosi helppo sanoa, mutta... Ne ei tee mitään, sitten nuoret alkaa tuhoamaan ja rikkomaan kaupungin katuja, ja sitten voivotellaan, kuvataan näitä kauheuksia ja todetaan että "nyt kyllä maailma saa huonon kuvan Ranskasta". No tota, jos vaikka ne kymmenen poliisisetää Starbucksin kahvilan viereisestä pöydästä vois lähteä sinne aukiolle... Mä en tiedä vielä tänpäiväsestä mellakasta mitään, mutta moni sanoi sen olevan pahempaa kuin maanantai ja tiistai, sillä keskiviikkona nuoret pääsee aikaisin koulusta, jos sitä on ollenkaan, joten tällöin porukkaakin on enemmän.

Mä yritin ottaa vähän kuvia, mutta nämä on mun puhelimella otettuja, joten ei kovinkaan hyvälaatuisia. Ensimmäisessä kuvassa on Bellecourin aukio, johon kerääntyi aamulla lisää ja lisää porukkaa. Poliisit olisivat voineet jotenkin eristää tuota aluetta, jotta sinne ei pääsisi lisää nuoria osallistumaan tähän mellakkaan. Metroasemat keskustassa suljettiin juuri sen takia, ettei liikkuminen tälle alueelle olisi helppoa.


Tässä poliisisedät vähän katselee ympärilleen, että koska alkaisi tapahtua:

Tässä haastatellaan koruliikkeen työntekijää. Tämänkin liikkeen ikkunat oli rikottu ja tämä nainen oli juuri sulkemassa liikettään mellakan ajaksi. Jäätiin hetkeksi juttelemaan toimittajille, jotka olivat mellakasta vaan yhtä mieltä: Ranska saa huonon maineen. Sitten kun sanoin mielipiteeni, että josko aukio eristettäisiin tai sinne ei päästettäisi enempää nuoria, niin vastaus oli: "Then these students would just start burn everything". Sitten ihana nainen, joka oli mun seurana ja apunakin (tilasi mulle taksin koululle), järkytti näitä toimittajia kun sanoi, että on mukavaa, että täälläkin joskus tapahtuu jotakin ettei ole niin tylsää :D Se on kotosin Lontoossa, missä tällaisesta asiasta ei tehtäisi näin isoa haloota.

 

Katsotaan rauhottuuko asiat ja päästäänkö huomenna kouluun. Jotkut sanoi, että huomenna olisi vähän rankempaa - tiedä sitten. Ainakin koulu ilmoitti, että lasten kouluretki vaihdetaan aamusta aamupäivään "koska olemme tietoisia lakoista ja turvallisuusriskeistä, ja kuulemamme mukaan huominen on vielä pahempi". Ajattelin niiden sanovan, ettei tarvitse mennä kouluun, mutta eeeei - kouluretken aika vaan vaihtuu!

Oonkohan nyt mesonnut tarpeeksi? Ilman että edes tiedän mellakoiden syytä? Ok. Nyt esittelen ne ostokset, mitkä ostin H&M:lta, kun menin kadulta turvaan :D

Nude tanktop, pitsipaitis ja ihana neule - kaikki mainitsin myös syksyn inspiraatio -postauksessa. Mä etsiskelin myös karvaliiviä, joka ei näyttäisi karvalta tai varsinkaan turkikselta, mutta se ei ole ihan niin helppo tehtävä. Haluaisin mielummin siis jotakin pehmoista, hieman karvaista villaa, mutta turkiksia tungetaan joka puolelta.


Tanktop farkkujen kanssa, nam. Neule legginssien ja korkojen kanssa, nam. Pitsipaita rennosti auki rikkinäisten farkkujen ja koruröykkiöiden kanssa, nam.Voisin myös hyvin kuvitella tuon pitsipaidan sellaisen karvaliivin alla:)

Lisäksi piti ostaa uudet shampoo ja hoitoaine, koska tän hetkiset ei ehkä ole parhaimmat mulle. Kokeilin mun lempparin Jonh Friedan uutta sarjaa Smooth Start, ja hiukset on vaan entistä karheemmat ja kuivemmat! Luulen, ettei tuotteet ollut omiaan pidennyksille. Muita hiustuotteita en ole vaihtanut tai kokeillut, joten näissä saattaa olla jotain mätää - ne jääköön pahan päivän varastoon, kun muut loppuu. Ostin vanhat, tutut ja parhaat Sheer Blonde -tuotteet uudestaan käyttöön. Näihin palaan aina. Kosteuttaa, kirkastaa blondia väriä, tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät.Heheh, sitten joku mun lempparibloggaaja saattoi postata tän merkkisestä hiustuotteesta
vähän aika sitten ja törmäsin saman merkin puteleihin kaupan hyllyllä. Haistelin pulloja ja päätin kokeilla tätä:
Onkohan sekavampaa postausta tehtykkään? Mellakat, ostokset ja hiustuotteet. Hienoa. Mua väsyttää, menen päiväunille ja sitten poitsun futisreenit, à bientôt.


Ps. Pakko lisätä, että täällä on meneillään myös jokin bensalakko. Ei mitään hajua miksi, mutta joiltain huoltoasemilta ei saa ollenkaan bensaa. Kun ei saa bensaa, porukka käyttää julkisia, kun kaikki käyttää julkisia, ne on tupaten täynnä. Kun nämä nuoret mellakoi, julkiset pysähtyy. Tarviiko edes erikseen sanoa, että porukkaa todella ottaa päähän???

EDIT: Nappasin nämä tiedot vielä täältä blogista (suomalainen tyttö viettämässä vaihtoa Lyonissa, tsekatkaa ihmeessä!): tältä sivustolta näkee pahempia kuvia Lyonista viime päiviltä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa aika pahalta :o onks siel pelottavaa?

Jaana kirjoitti...

ohhoh, aika vaikeeta, yritä kestää siellä!!

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Jos menee keskelle mellakkaa, kuten vahingossa jouduin maanantaina, täytyy sanoa että vähän jännitti kun piti väistellä lentäviä pulloja ja roskiksia. Mutta jos noi kiertää kaukaa niin selviää :p

Jaana: Yritän - todellakin YRITÄN!

Anonyymi kirjoitti...

mitä noi jonh friedan hiustuotteet maksaa?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: 10-13 euroa :) Mun mielestä tosi hyvä hinta-laatu suhde, jos ei halua ihan markettikamaa eikä ole varaa kampaamotuotteisiin.

Anonyymi kirjoitti...

oho, aika hirveää.. ei tuommoseen suomessa kyllä törmäis!

Taru kirjoitti...

koittakaa selvitä.. :) mutta hei, hienot ostokset sait kuitenkin ;) toi pitsipaita on ihana, onks se kuin pitkä, meneekö legginssien kanssa?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: No ei kyllä :) Ainakaan välttämättä lukiolaisten toimesta.

Taru No onneksi sentään sain shoppailtua :p Tuo pitsipaita oli munkin suosikki, ja se menee oikein hyvin legginssien kanssa :)