10/07/2010

Visiitillä Suomessa

Vietin keskiviikosta sunnuntaihin ihanaa visiittiä Suomi-kotona ja nyt on kotiuduttu takaisin Lyonin lämpöön (kröhöm, palattu siis sunnuntaina ja siitä asti saamattomuus on vaivannut, ja sen lisäksi mikä hitto Bloggerin kuvanlisäystä vaivaa?!) - on kyllä ihana kun ei yhtäkkiä tarvikkaan takkia, laukusta saa kaivaa aurinkolasit ja vielä voi käyttää balleriinoja. Tänään asteita oli heti aamulla yhdeksältä kaksikymmentä. Vaikka Suomessa oli kylmä ja pimeää, oli ihanaa nähdä perhettä, kavereita ja poikaystävää. Kuinka paljon mä nyt taas osaan arvostaakkaan perunamuusia, äitin neuvoja, sitä että kaveri hakee kentältä ja sitä, että joku pitää kainalossa.

Mulla oli kamera mukana ja mun piti ikuistaa ihanat syyskelit, keltaiset ja oranssit lehdet ja ottaa kuvia ihanasta siskonpojasta, mutta eipä tullut missään vaiheessa mieleen kaivaa kameraa laukusta. Nyt on nukuttu omassa sängyssä, nähty ystävän uusi kämppä, unelmoitu toisen ystävän uudesta kämpästä, syöty ravintolassa ihanaa pastaa, käyty parilla siiderillä kavereiden kanssa, juoruttu, tehty tortilloja poikaystävän kanssa, juteltu vanhempien ja sukulaisten kanssa, katottu lätkää (munkin mielestä tää oli vikan illan romanttisin ratkaisu...) ja vaan nautittu. Mua vähän pelotti, että tottuisin Suomeen, poikaystävään ja kavereihin, koska olin Suomi-kotona kuitenkin keskiviikosta sunnuntaihin. Mutta ilman itkuja ja murheita tulin mielelläni takaisin tänne kauniiseen ja suureen Lyoniin, varsinkin kun tiedän seuraavan visiitin olevan jo tuloillaan.

Voinhan mä kuvata teille mun tuliaiset Amsterdamin kentältä... Mun perustelut näille shoppailuille on puhtaasti se, että mites muuten käytät kolmen ja puolen tunnin vaihtolennon odottamisen. No et mitenkään. Ensin yrität tappaa aikaa kahvilassa, juot hirveen makusta kahvia ja ostat lopuksi kokiksen, luet Ellen ja Olivian ja sitten... Kohti ihania Tax free - kauppoja. No mutta onneksi kaikkia ostoksia olin pohtinut eikä niitä ole kuin kolme, mutta sitäkin ihanempia <3

Ensin löysin hyvän tarjouksen hajuvesistä; osta kaksi, maksa 50 euroa. Mä raahasin tänne Lyoniin vain kaksi hajuvettä, joista toinen on nyt loppu. Kun katselin kotona, minkä ottaisin mukaani tänne, huomasin, että kotonakin kaksi lempparia oli loppu. Joten tämä tarjous tuli tosi hyvään saumaan! Ostin itselleni Nina Riccin (en olisi ehkä koskaan muuten haistellut tätä, mutta nyt oli niin halvalla. Ja nam!) Love in Paris -hajuveden ja toinen on ylläri :p


Sitten mielessäni oli vain yksi ja ainoa: Longchampin Le Pliage -laukku, jota olin miettinyt travel bag -mallina, sillä mulla ei ole yhtäkään suurta laukkua ja tarvitsin weekenderin eli viikonloppulaukun, johon mahtuisi mukaan koko elämä :p Tulen käymään Suomessa muutamia kertoja, ja muutenkin tulee tehtyä viikonloppureissuja sekä ihania yökylävierailuja kavereille, jolloin tarvittaisiin iso laukku mukaan. On rasittavaa laittaa kamoja johonkin isoon reenikassiin ja vielä rasittavampaa raahata esimerkiksi käsilaukkua ja kangaskassia. Nämä raahaamiset on tuttuja mun kavereille kun saavun baari-illan etkoille. Tietysti koko vaatekaappi mukana, koska en koskaan osaa päättää ajoissa... Terkkuja kavereille, teillä ei varmaan ole ikävä mun vaatekasoja ;)

Kysyin kuitenkin tätä travel bagia liikkeessä, ja kävikin ilmi, että se oli suuri. Joo, halusinkin ison laukun, mutta se ei olisi ollut käytännöllinen, koska en olisi voinut käyttää sitä milloinkaan muulloin. Otin sitten ihan perus mallin laukusta, koossa M, joka oli juuri sopiva. Kun kattelee noita kokoja vain netistä, ei niitä oikein hahmota, meinaan perusmallin L-koko oli myös tosi iso. Oon innoissani tästä laadukkaasta ja ajattomasta laukusta :)Sitten pysähdyin lompakkojen kohdalle ja katselin vanhaa Guessin lompakkoani; ihan nätti, mutta käynyt pieneksi ja kulutuksen merkkejäkin on havaittavissa. Ihailin hetken Marc By Marc Jacobsin ja DKNY:n lompakkoja, mutta näillä budjeteilla ei ihan ostella 100-200 euron lompakkoja (en ymmärrä miksi niiden pitää maksaa laukun verran...). Rakastuin isoon ja kätevään Guessin lompakkoon, joka ei rokottanut vanhaa lompakkoa liikaa, mutta joka on niin ihana! Sinne mahtuu kaikki tärkeät kortit ja paperit, ja itse pidän suurena plussana myös sitä, että sinne sujahtaa helposti myös passit ja lentoliput. Silloin kun en tarvitse näin isoa lompakkoa, palaan vanhaan Guessin lompakkooni.
Nyt kun kaikki tarvittavat ja kauan ostoslistalla olleet (trenssi, silkkipaita, hajuvesi ja Longchampin laukku) on ostettu, täytyy pitää uutta kaunista lompakkoani paremmin kiinni :p Marraskuun alussa Lyonin visiitille tulevat mun äiti, kummitäti, serkku ja hänen äitinsä, ja silloin pitää näyttää niin museoita, ravintoloita ja kauppakeskuksiakin, joten sinne on hyvä säästää. Ja jos vaikka lähtis ekaa kertaa Lyonin yöelämään serkun kanssa ;)

Ps. Lähipäivinä on tulossa au-pairina olemisesta ajatuksia, plussia ja miinuksia, kun sellaista on kyselty :)

8 kommenttia:

Julia kirjoitti...

kiva tietää että lisää infoa on tulossa, itseeni kiinnostaa lähteä koulusta vaihtoon, niin mikä tahansa kotoa lähtemistä/uutta oppimista -käsittelevä juttu kiinnostaa! Mullon muuten myös sama lompsa, se on sairaan kätevä ja kaunis :)

Lotta kirjoitti...

Julia: Kiva kuulla, että sellainen kiinnostaa :) Se on pari lisäystä vaille valmis, eiköhän viikonlopun aikana tule :) Tuo lompakko on kyllä aivan ihana, en tiedä miten lompakosta voi olla näin innoissaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Mä en kyllä tiedä oisko musta tohon.. olla sairaan kaukana kotoo, välillä käydä vaan moikkaamassa perhettä ja varsinkin poikaystävää :'( toisaalta mietin, että olet rohkea, toisaalta etkö koskaan pelkää että toi tekee huonoa sun suhteille, kavereihin ja poikaystävään?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kaikista ei välttämättä olekaan, meitä on niin moneksi :) Kun tää on ollut unelmana kauan, sitä vaan lähtee ja pitää toivoa, että kaikki menee hyvin. Mutta kun ystävät ja poikaystävä tietää, että tää on mun unelma ja olen onnellinen, tää ei voi tehdä huonoa. Jos tekee, silloin se ei sitten ollut sen arvoista... Ja vuosi menee kuitenkin loppujen lopuksi tosi nopeaan :)

Anonyymi kirjoitti...

"varsinkin kun tiedän seuraavan visiitin olevan jo tuloillaan", tarkotatko tolla tota kun sun sukulaisia tulee käymään vai meetkö sä takasin suomessa käymään, lähiaikoina? miten sulla on varaa ja miten löydät halvat lennot?:)

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Marraskuun lopussa oon menossa, tosin vain viikonlopuksi. Säästän :) Kirjotan Googleen "halvat lennot" sitten etsin ja yritän tosi monesta :) Ja mitä aikaisemmin tietää ajankohdan, saa halvemmalla.

Anonyymi kirjoitti...

<3 meilla oli ihana reissu Chicagossa! (kirjotan kimin uudella iPadilla ja tassa ei oo aa:ta ja oo:ta kaksoispisteilla niiden paalla! :D) kerron lisaa fb:)
-annie

Lotta kirjoitti...

Annie: Puspus hyvä että oli hyvä reissu (no miten se oiskaan voinu olla huono...), oon niin kade mutta kiva että teillä oli kivaa <3