9/24/2010

Mun huone

Multa on muutamaan kertaan kysytty mun huoneesta täällä Lyonissa, ja miten au pairien asuminen järjestetään, onko aina oma huone ja minkälainen se on. Omasta huoneestani voin kertoa, mutten muiden, sillä au pairien omat tilat tai huoneet riippuu ihan perheen omasta asunnosta ja järjestelyistä, mutta esimerkiksi tästä näät muutamia perussääntöjä ja au pairin "oikeuksia", muun muassa mielellään siihen omaan huoneeseen. 
Mä olin tooodella onnekas ja mulla on ihana huone. Suurinpiirtein samankokoinen kuin Suomessa (asuin siis äidin ja isäpuolen kanssa tähän asti) omalla pikkuparvekkeella ja sopivan kokoisilla vaatekaapeilla. Tiesin etukäteen, että mun huoneessa on vaatekaapit, sänky, kirjahylly, yöpöytä sekä lukuvalo, joten mitään huonekaluja ei tarvinnut tänne raahata.
"Tyhjän" huoneen sain kodikkaaksi ja oman näköiseksi tietenkin omilla tärkeillä esineillä ja tavaroilla. Olen sisustanut huonettani hiljalleen ja ostanut kaikenlaista pientä, kuten koristetyynyjä ja kynttilöitä. Teimme myös reissun Ikeaan, josta löysin muun muassa kauniin peilin ja käytännöllisiä koreja. Viherkasvit tuo mihin tahansa tilaan freshin olon, kynttilät luo tunnelmaa, laatikot ja korit tuo järjestystä, kauniit kehykset sopii huoneeseen kuin huoneeseen ja koristetyynyt vain pakottaa istuskelemaan ja lueskelemaan sängyllä!

Tässä hieman kurkistusta mun huoneeseen:7 kommenttia:

Pöö kirjoitti...

tosi mukavan näkönen huone :) vähän tylsä mun makuun mutta kuitenkin viihtysän näkönen :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat noi vanilja-kynttilät, onks ne siis myös Lyonista ostettu? Ja raahasitko matkalaukussa kaikki kirjat ja kehykset, nehän painaa ihan sikana? :o

Anonyymi kirjoitti...

kiva huone :)

Anonyymi kirjoitti...

aika tylsä toi mun mielestä on mut jokanen tavallaan....

Lo kirjoitti...

Pöö: Viihdyn hyvin itsekin, mutta tuon tylsyyden ehkä ymmärrät; asun täällä kuitenkin vain vuoden, joten en viitsi hirveästi käyttää rahaa huoneeseen. Ja rahan lisäksi on sekin ongelma, miten raahaan kaikki ostamani jutut takaisin Suomeen :)

Anonyymi: Jep, kynttilät on täällä. Maisons du Monde -nimisestä sisustuskaupasta. Kirjat ja kehykset + muut painavammat kamat lähetettiin tänne aikaisemmin kun mä tulin.

Anonyymi: Kiitos :)

Anonyymi: Onhan se aika neutraali - joidenkin mielestä tylsä - mutta kuten sanoin, en viitsi vuoden takia käyttää rahaa tavaroiden ostamiseen ja myöhemmin Suomeen lähettämiseen. Ja tärkeintä on se, että mä viihdyn tuolla :) <3

Anonyymi kirjoitti...

et kestä hirveemmin eriäviä mielipiteitä :) jokajuttuun perustelut kyllä löytyy

Lo kirjoitti...

Anonyymi: No mä vastaan miten vastaan :) Mun mielestä on kivempi perustella asiat, nytkin kun munkin mielestä huone on hieman tylsä. Kivempi vastaa noin eikä vaan "jaa". :D