5/25/2011

Lyonin yoelämästä

Ajattelin kertoa muutaman sanasen Lyonin yöelämästä - tai niin paljon kun mä siitä tiedän - että oonko löytänyt mitään eroavaisuuksia Suomen yöelämään (tai pitäisi kai sanoa pelkästään Hämeenlinnan?) ja mitkä on mun lempparipaikkoja :) Lopussa on kuvia muutamalta viimeiseltä bilereissulta.

Lyonissa on kahviloita/pubeja/baareja/klubeja joka lähtöön. Täällä on todella yleistä lähteä yksille ja kaikki aina ehdottaa josko voisimme boire un verre (juoda lasillisen). Tässä mun lempparipaikkoja rennoista rafloista yökerhoihin:

Ninkasi (ravintolan sivut: ninkasi.fr)
Paras, ihana, rento paikka, missä on törkeän hyvät mätöt. Voin suositella tätä paikkaa (Cordeliersin ja Hotel de Villen raflat on testattu, mutta Lyonissa on muistaakseni näitä vielä kolme lisää), varsinkin jos satut tykkäämään hampurilaisista. Salaattejakin olen täällä maistanut, mutta hampparin minkä saa itse koota haluamistaan aineksista on jotain niin ihanaa... Ja mites ne talon ranskikset siihen, oioi. Ninkasilla on myös omia kaljoja moneen makuun ja sieltä pystyy ostaa erikoiskaljoja myös take awayna. Niin ja mojitot on sairaan hyviä täällä. 

Café Leffe
Tästä oonkin puhunut jo pariin kertaan, mutta kahvila/ravintola ihan keskustassa, jossa on hyvää belgialaista olutta - Leffeä siis. En ole kertaakaan syönyt täällä mutta annokset näyttää hyvältä ja siinä vaiheessa kun tarjoilija ei enää vaivaudu kysymään että syöttekö vai juotteko vain, niin voisi huolestua ja seuraavalla kerralla kysyä ruokalistaa. Drinkeistä voin suositella myös Kiriä, valkkaria mustaherukkaliköörillä, namskis.

Ayers Rock (sivut: http://www.ayersrockcafe.com/)
No okei, ehkä oon jo hieman tylsistynyt tähän, mutta tää paikka on hyvä, jos ei tiedä mihin mennä ja haluaa mennä parille. Paljon erilaisia opiskelija/tarjous/happy hour -iltamia ja rentoa meininkiä. Musa on hieman vaihtelevaa, useesti tulee hyvää musiikkia mutta sitten jossain vaiheessa iltaa se menee aina johonkin rokkiin? Plussaa myös siitä että henkilökunta puhuu enkkua jos joskus vaikka ranska takkuaa... Hehe.

Le Sirius (sivut: http://www.lesirius.com/)
Jokilaiva, jossa on rentoa bilemeininkiä. No jopas mä nyt tykkään rennosta kun joka paikkaan pakko tunkea sama sana.. Anyways yleisesti hyvää musaa ja viihtysä paikka, missä oon käynyt kaikista useiten :) KUUUUMA portsari!

Barrio Club (sivut: http://www.barrioclub.com/)
Barrion musiikki on tajuttoman hyvää; se tunnetaan siis salsa/latinomusastaan, mutta siellä soi tuon musan lisäksi R&B:tä sekä hiphoppia. Latino/r&b/hiphop on parasta mitä voi tanssia. Käytiin perjantaina Barriossa ja päätettiin, ettei voida käydä siellä enää, koskasiellä on yksinkertaisesti liian komeita miehiä, joten siellä ei vaan pysty oleen. 

Eli nämä on paikkoja, joissa eniten tulee käytyä ja joita voin suositella, mutta toki on tullut käytyä esimerkiksi muillakin jokilaivoilla (esimerkiksi Ayers Rock Boat ja La Marquise), homobaari Pinksissä ja venäläisessäkin baarissa nimeltään KGP :D Hahah tuon Ankkuni kanssa ollaan koettu ja tehty kaikenlaista ja ihan huikea muisto on sellainen kun Ankun kaverin kanssa mentiin baariin, jolla ei taida olla edes nimeä, se oli todella hämärä eikä ovessa lukenut mitään, mutta sieltä oven takaa löytyi kuitenkin ihan normaali baari, tai noh normaali ja normaali... Eipä siitä sen enempää mutta kaikkea on tullut koettua :D

Multa ei ole koskaan kysytty papereita mihinkään, parilta kaverilta kyllä, mutta aika harvinaista se täällä on. Isolla porukalla on vaikeampi päästä sisään joissain paikoissa, varsinkin jos saapuu reilusti yli puolenyön, mutta tämäkin riippuu hirveästi paikasta ja että ketä siinä ryhmässä on ;) Mutta siihen tulokseen oon tullut, että kahden tytön on kaikista helpointa päästä sisään mihin tahansa. Kuinkakohan monta kertaa munkin suusta on tullut juste nous deux - vain me kaksi - ja sitten portsari sanoo Allez-y (Menkää vain). 

Sitten myöskin jätkille täällä tuntuu olevan hieman hankalaa päästä baariin sisään. Ties monta kertaa jätkiä on käännytetty meidän edestä "Valitettavasti tänään ei enää onnistu" ja sitten meidät päästetty sisään ongelmitta. Kahden jätkän on vaikeaa päästä sisään kaksin, puhumattakaan jos joku mies yrittää päästä sisään yksin. Mutta jos miehet on naisseurassa, ei heillä ole mitään ongelmia :D Sama baari, joka ei suostu ottamaan kahta miestä sisään, voi päästää mut sisään kahden miehen kanssa. Tai jos oon ryhmässä, jossa on pari miestä ja mun naispuolinen kaveri, ei ole ongelmaa :)

Tottakai täällä auttaa - niin kuin ihan joka paikassa - jos käyt usein ko. yökerhossa tai tunnet työntekijöitä sieltä. Plussaa siitä jos vaihtelee kuulumiset ja poskipusut portsarin kanssa hahah :) 
Toukokuun piti alkuperin olla tipaton, mutta nyt... on hieman lipsuttu :D Onneksi nämä baarireissut käy myös liikunnasta kun joka kerta tanssitaan paljon (kunhan yritän selitellä). Mua huolestuttaa jo valmiiksi kesän baari-illat, koska täällä on jo nyt niin kuumaa ja kosteaa. Kuinka siistiä on se, että miten tahansa olet hiukset laittanutkin, ne valuu päätä pitkin hiestä märkänä ja vaikka kuinka skarppaisit meikin kanssa, jossain välissä katot itseäsi peilistä ja meikit on valunu ja ripsarit on poskilla ja naama kiiltää kuin.. joku tosi kiiltävä. Mutta loppujen lopuksi, sillä ei ole mitään väliä. 


Mutta kuinka siistiä olen siitä, että ensi viikon lauantaina mä saan bilettää mun kaikkien ihanien tyttöjen kanssa! Menen ensi viikolla siis torstaista maanantaihin käymään Suomessa ja oon sairaan innoissani! Viime kerrasta onkin vierahtänyt puoli vuotta... Mulla on ikävä mun perhettä, sukulaisia, kavereita <3 Visiitistä tulee ihan hullun kiireinen taas kerran, mutta on se sen arvoista :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ootko kotosin hämeenlinnasta??

Jaana kirjoitti...

meet vaan käymään suomessa? koska meet sit takasin kokonaan? etkö oo kohta ollu suunnillee vuoden? :)

Anonyymi kirjoitti...

heeii kiitos tästä, mä siis kysyin tätä juuri eilen :) kiva tietää jotain "oikeaa tietoa" eikä googletella :)

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Turengista :D Mutta siellähän ei ole yöelämää niin siksi mainitsin Hämeenlinnan :)

Jaana: Juu, nyt menen vain käymään Suomessa pidennetelly viikonlopulle. Luultavammin sitten elokuussa takaisin..

Anonyymi: Eipä mitään, toivottavasti oli apua! :)

-E kirjoitti...

Vaikuttaa niin ihanalta paikalta kaikin puolin se Lyon tän blogisi perusteella, pakko kyllä päästä sinne joskus! :)

Lotta kirjoitti...

-E: Mä kyllä suosittelen tätä kaupunkia täysillä :) Sä olet lähdössä Los Angelesiin, siis nyt kesällä vai ensi kesänä??

-E kirjoitti...

Juu, tarvii koittaa päästä Ranskaan reissuun sitten vielä joskus kun on aikaa. En oo käyny siellä missään, ikinä!

Oon lähdössä tänä kesänä Losiin, heinäkuussa pitäs jo olla siellä :)

Lotta kirjoitti...

Mullekin Lyon on ensimmäinen kaupunki missä kävin Ranskassa. Pariisi on (vieläkin!!) kokematta... Se ois kesän to do -listalla :p Menetkö siis lomalle/töihin Losiin? How cool is that ;)