5/06/2011

ONLY LYON

All time favorite paikka Lyonissa mulle taitaa olla Quais du Rhône eli Rhône-joen varrella tai joen vieressä - en oikein tiedä miten tuo pitäisi suomentaa :D Mutta joen varrella kaikki hengailee, istuskelee, pikniköi, on terassilla, lenkillä, lapset leikkimässä, ihmisiä kävelyllä, ai niin ja kivoin paikka siellä on varmaan sellanen alue, jossa paidattomat miehet reenaa, punnertaa ja tekee vatsoja... Ai miksi käyn siellä lenkillä?! Ja viikonloppuisin suuntaan myös tänne joen varrelle, koska täältä löytyy ne jokilaivat, joista olen mooonen monta kertaa maininnut :p

Täällä on ihan mielettömän vihreää ja kaunista, eipä ihme että porukka haluaa tulla tänne kävelylle ja istuskelemaan, niin kun mekin Starbucks-kahvittelun jälkeen tultiin:
Jokilaiva Le Sirius, joka siis päivisin toimii terassina, ja iltaisin pöydät ja tuolit siivotaan ja siitä tulee mun suosima yökerho:


Seuraavaksi Ayers Rockin laiva (tämä löytyy keskustasta myös perus baarina), jota voi suositella ainakin turisteille, koska täällä henkilökunta puhuu englantia. Mä kerran kysyin pilliä niin baarimikko sano "Mitä? Voisitko sanoo enkuksi?" :p Laiva on tosi iso, kolmessa kerroksessa ja poket on ainakin kivoja kun vime kerralla vinkkas mut jonon ohi suoraan sisään :DTällaisia Only Lyon -kylttejä on näkynyt muutamissa muissakin paikoissa kaupungilla (Bellecourin sekä Croix-Roussen aukioilla ainakin), ja noh - onhan nuo nyt siistejä parin metrin korkusia kylttejä:
Sitten me illan lopuksi saatiin ihailla vielä auringonlaskua (taustalla näkyy mielettömän kauniisti Fourvière-katedraali) ja sitten lähteä käppäileen takaisin kotiin :) Näihin ihanan tunnelmallisiin kuviin on hyvä lopettaa ja sanoa bonne nuit. Miksiköhän mä edes olen ylhäällä näin myöhään vaikka huomenna pitäisi herätä kuudelta, siivoilla kämppää ja sitten väkertää lounaat mulle ja Meredithille, hakea lapset, olla lasten kanssa... Mä olen sunnuntaihin asti yksin lasten kanssa joten tiedossa paljon ulkoilua, tortillailta huomenna, Risto Räppääjien katsomien ja ärsyttävien esitelmien tekemistä... Mutta nyt tosiaan, bonne nuit murmeliinit! <3

Ps. Siis jooo mulla on nykyään kamera, how cool is that?!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihana postaus! oon vähän kateellinen että siellä on noin vihreää mutta ihanan kesäinen postaus ja nää postaukset on parhaita missä kerrot siitä oikeesta ranskalaisesta elämästä siellä! keep goingg!!

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos ihanasta kommentista! <3 Tulin paaaljon paremmalle tuulelle :)

fufu kirjoitti...

höh ootin loppuun asti että ois tullu kuva siitä miesten reenaus paikasta :D:D:D

Lotta kirjoitti...

fufu: Hahahha tosiaan - olinpa reilu kun ensin siitä hehkutin eikä tippunut kuvaa. Otan seuraavalla lenkillä vaikka edes kännykällä kuvan siitä naminami-näystä ;)

Anonyymi kirjoitti...

siis miksei suomessa oo mitn miesten reenauspaikkoja tollasissa paikoissa... kyllä pitäis olla!! samoin kuin baareja laivoissa..

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: No sanoppa muuta.. :D Mulla toimii aika hyvin lenkin motivoijana; tulee lähdettyä lenkille hyvillä mielin ja sitten kun tuon reenauspaikan ohi on mennyt, pitää kävellä/hölkkäillä tovi ennen kuin kehtaa mennä uudestaan ohi hahah :D
Niin ja eipä Suomessa taida hirveästi jokilaivojen tapaisia olla, siis on terasseja ja kahviloita, mutta ei mitään yökerhoja..?

Anonyymi kirjoitti...

Ooooo ihania kuvia!! Haluan Lyoniin nytheti! :D

ps. en muista lukeneeni mistään, tai sitten en oo vaan lukenu jotain tiettyä postausta vaikka oon yrittäny kahlata mahdollisimman paljon näitä läpi, mutta siis mitä kieltä puhut perheessä? Tai onko se siis ranskalainen vai suomalainen vai? =)

Lotta kirjoitti...

Anonyymia: Tänne vaan ;) Mä olen mielestäni siitä joskus maininnut (ehkä?) mutta olen tosiaan suomalaisessa perheessä ja suomea puhutaan perheen kanssa :)

sphi kirjoitti...

Ihania postauksia - ja toi auringonlasku! Näyttää nätiltä ja puutkin vihreenä very nice! Nauti olostas.

Lotta kirjoitti...

Sofia: Kiitos <3 toi auringonlasku oli kaunis mutta ihan ylinopea... Laski jossain kymmenessä sekunnissa :D

Anonyymi kirjoitti...

Laitureiksi niitä kai voi lähinnä nimittää,tai jokipenkereiksi.Valmiita nää rannat on olleet vasta ehkä noin viisi vuotta.Sitä ennen niitä käytettiin parkkialueina ja ne oli tosi täynnä autoja.Jalkamiehillä tai pyörillä ei ollut asiaa alueelle.Rantojen rakentaminen kesti tietty monta vuotta ja nyt ne on tosi suosittuja ulkoilualueita.Ehkä sun perhees tietää tän saman,jos ne on asuneet Lyonissa jo useamman vuoden. t.pitviiner

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos tästä infosta :) Joo, mäkin tiesin että sana 'quai' tarkoittaa laituria, mutten sitten tiennyt voiko sanoa että Rhônen laiturit? :D Mun perhe ei ole ranskalainen saati lyonilainen niin eivät tiedä tätä asiaa :)