5/03/2011

1er mai

Mä taisin juhlia vappua yksikseni kun mun venezuelalais- ja brasilialaisseuralaiseni eivät ihan tajunneet mun selitystä miksi nyt pitää juhlia... Ranskassa on olemassa toukokuun ensimmäisenä päivänä pyhä nimeltä La fête du travail (Työn juhla) mutta eipä sitä mitenkään juhlita; kukaan vaan ei työskentele silloin. Sunnuntaina esimerkiksi koko liikenneverkosto oli suljettuna - ei siis metroja, trameja, busseja, ei mitään. Aluksi suunnitteilla olikin lähtee isommalla porukalla sunnuntaina järven rannalle, mutta eipä sitten mennytkään busseja... Me lähdettiin sitten au pair -perheeni ja mun kaverin kanssa autolla (darra)pikniköimään ihanan järven rannalle, joka on ehkä 15 kilometrin päässä Lyonista, ja aivan ihana paikka.

Mutta nyt niihin muutamiin lauantain kuviin, joita pystyy julkaista missään :D
Täällä on palattu kevätloman jälkeen arkeen eilen - oli aika tuskaista herätä aamupäiväheräämisten jälkeen ennen kello kuutta... Eilinen meni palautuessa (no voi että mulla onkin rankkaa) ja päiväunista nauttien, tänään ajattelin saada jotakin aikaiseksi ja siivoilla.

Tämän viikonlopun oon yksin lasten kanssa ja ohjelmassa on ainakin Risto Räppääjä -leffailta :p Seuraavana viikonloppuna onkin sitten Disneyland!! Ja olen ihan yhtä innoissani kuin lapsetkin, en ole koskaan ollut Disneylandissa ja nyt pääsen, happyhappyjoyjoy.

Mä kirjoitin kolmannen kerran uuden postauksen liittyen siihen, jäänkö tänne vai palaanko Suomeen, joten kai mä sen tässä joskus saan päätettyä. Ja jos en saakkaan niin laitan postauksen ainakin tuleen, kerron fiiliksistä ja ajatuksista, mitä ehkä tulen tekemään töiden loputtua... :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä olen kanssa lähössä kesän jälkeen aupairiksi ja tää on vähän hassu kysymys mutta mistä oot löytänyt kavereita? :D oon ymmärtäny että sulla on kuitenkin paljon kavereita niin missä oot niihin tavannu?

Anonyymi kirjoitti...

miten oot noin ruskee?? :o

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Mun läheisimpään kaveriini tutustuin toisen kaverin kautta, johon tutustuin blogini kautta :D Yhden läheisen kaverin tunnen myös netin kautta, kun se oli bongannut mut jostain Facebookista? Eli mun parhaimmat tytsyt on löytynyt hyvällä säkällä <3 Sitten koulun kautta olen saanut myös kavereita :)

Anonyymi: Söin keväämmällä aurinkokapseleita muutaman viikon/kuukauden, miten nyt muistin niitä ottaa, ja luulen että ne vaikuttaa aika paljon :) Muhun tarttuu aika helposti ja nopeasti muutenkin, mutta nyt on tarttunut tosi hyvin enkä ole palanut kertaakaan, joten kiitos menee kapseleille :p

Mademoiselle Miau! kirjoitti...

Hei,

oli kiva lukea blogiasi, sillä olen ensimmäistä kertaa tulossa pidennetylle viikonlopulle Lyoniin huomenna. Oli kiva saada vinkkejä tekemiseen ja näkemiseen! Mukavaa au-pair aikaa!

Lotta kirjoitti...

Mademoiselle Miau: Ihana kuulla jos oli apua! Näyttäis tulevan hyvät säät teidän reissulle, käykää ainakin Tête D'orin puistossa!! :)

Anonyymi kirjoitti...

sulla on IHANA tatska!! onks se uus, ei sitä oo kai ennen näkyny???

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitoos, love it too ;) Ei ole uusi, ollut pari vuotta jo :)

sphi kirjoitti...

ahahaa ihana kun oot pitäny vappua yllä sielläkin!
Multakin tultiin hesassa kyselemään että saaks susta ottaa kuvaa ja mikä toi lakki ja haalarijuttu on, kun hän on nähny niitä monilla. Oli tsekkiläinen vaihtari. Siinä mäkin sitten yritän sönkkää että miks juhlitaan ja mitä syödään jne. No pääsin ihmeteltäväks sen matkakuviin! ;p

Lotta kirjoitti...

sphi: Ainut selitys taitaa olla että Suomessa pyhät tarkottaa suoraan ryyppäämistä... No okei, yleistin ihan vähän :D Joo, mä kanssa yritin selittää valkolakista, mutta "siis miten tää vappu liittyy mitenkään siihen että oot joskus päässy lukiosta?" Noh niin noh... Mutta hyvä että sai hyvät muistot susta sitten ;)