6/28/2011

Chamonix, Mont Blanc, Gourmayeur (Italy) and Annecy

Ahh what an awesome weekend I had. Se alkoi perjantailla kun Ankku sai mut pyydettyä lähteen ulos vaikkei ollut oikein fiilistä - mikä sitten muuttui heti kun pääsin kaupungille, jossa oli hirveesti porukkaa. Mentiin piiitkästä aikaa Siriukseen (jokilaivaan) ja oli kiva päästä tanssimaan. Ja vielä kivempaa oli olla välinpitämätön ja vaikea yhdelle vanhalle tuttavalle... Haahaa illan paras juttu oli tanssia sen kanssa ja sitten sanoa "Je vais partir". Go me!

Lauantaina aamusta (luojan kiitos ei juotu perjantai-iltana, niin paitsi rommia...) lähdettiin sitten perheen kanssa viettään viimeistä yhteistä viikonloppua kohti Mont Blancia. Oli ihan mieletön reissu, tuntui kun oltas oltu kauemmin kuin pari päivää, näin niin monia juttuja. Matkalla Alpeille oli tosi kauniita maisemia:Tässä vaiheessa hoin lauseita "siis pääsenkö mä tonne, mennäänkö me tonne, miten me mennään tonne, onko siellä kylmä?!" aika monta kertaa. Ja siellä oli kylmä.Reissu siis alkoi ranskalaisesta Chamonix-nimisestä kylästä, josta lähdettiin kohti Mont Blancia sellaisella köysiratahommelilla. Sanoin, että se oli laatikko, M korjasi kondoli. Se oli jotenkin upeaa ja pelottavaa samaan aikaan, että sellaisella narulla pääsee isolla laatikolla (kondolilla) monta ihmistä samaan aikaan neljään kilometriin. Ja joo, tässä vaiheessa hoin "Apua, mitä jos tää tippuu, tai menee rikki tänne, ei päästä pois, kuollaanko?". Kiva matkaseuralainen olen siis ollut.


Olin tosi tyylikkäänä tuolla ylhäällä kun kaikki normaalit takit on viety jo Suomeen... Tuulipuvuntakki sai kelvata - muttei kyllä riittänyt pitään lämpimänä.
Mutta kaakao auttoi <3

Siis oikeasti, tuollaisen varassa takaisin alas?!


Tuolta lähdettiin kohti Italiaa, Mont Blancin toiselle puolelle, missä meillä oli varattu hotelli. 11 kilometrin ajamisen Mont Blancin tunnelin läpi oltiin Italian puolella ja suunnattiin Courmayeur -nimiseen pikkukaupunkiin. Hotelli oli sinäsä ihan ok, mutta oltiin luettu netistä, että siellä olisi uima-allas, jota ei sitten ollutkaan... Ja raflassa, jossa syötiin, jouduttiin odottamaan ihan överikauan ruokia - tosin se korvattiin meille onneksi ottamalla lapsien ruuat pois laskusta sekä tarjoamalla vielä yhdet drinkit. Ei jäänyt niin huono maku siitä paikasta :) Kaupunki oli kaunis, tosin sellainen turisteja (tuohon aikaan ei kovin paljoa) ja hotelleja täynnä oleva paikka - mieluusti olisin kierrellyt kauemminkin Italian puolella :)

Hotellin parvekkeelta näkyi myös Alpit :)


Sitten alkoi matka kotiin, mutta päätettiinkin - onneksi - mennä kotiin ranskalaisen kaupungin Annecyn kautta. Takaisin tunneliin ja Ranskan puolelle, josta löydettiin pieni random järvi, jossa päästiin vilvottelemaan matkalla.
Mun mussukat <3

Ah, sitten se Annecy. Se on siis pieni kaupunki about 150 kilometrin päässä Lyonista ja pääsin sinne vasta nyt ekan kerran - mutta ei todellakaan jää viimeiseksi. Oon kuullut paljon hyvää kapungista ja se näytti tosi kauniilta, mutta me keskityttiin tällä kertaa vaan rannalla makoiluun. En oikeasti kestä kuinka kaunista tuolla oli, en ole koskaan nähnyt noin kirkasta vettä. Tuo järvi - Lac d'Annecy - on aivan upea noiden vuorien ympäröimänä.


Reissusta selvittiin hieman väsyneinä ja hieman palaneina, mutta oli tosi kivaa ja oon niiiin happy ja lucky kun mun perhe on ollut niin ihana ja vienyt mua upeisiin paikkoihin. Tuskin tässä lähiaikoina olisi muuten tullut tilaisuutta lähteä esimerkiksi Disneylandiin tai Mont Blancille?

Tänään vietettiin kuumaa kesäpäivää yli 30 asteessa, hengattiin lasten ja Ankun kanssa puistossa, pelailtiin ja leikittiin ja syötiin eväitä - mahtava päivä mutta viimeinen sellanen lasten kanssa :( Mä saatan huomenna lapset kentälle ja sitten... c'est fini! En just nyt kestä enää tätä itkun määrää, mä kirjottelen myöhemmin näistä mun kesäsuunnitelmista sun muista. 

11 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

oot kyl tosi onnekas :)

Anonyymi kirjoitti...

siis miten ehitte italianki puolelle?? :o

Taru kirjoitti...

näyttää ihan täydelliseltä matkalta <3

Anonyymi kirjoitti...

niin siis lopetat nyt työt ja sit kuitenki oot siel kesän? mikset haluu olla suomes kesää? just parast tääl..

Lotta kirjoitti...

Jaana: Olen samaa mieltä :)

Anonyymi: Niin kuin tuossa kirjoitin, että Mont Blancin tunnelin kautta matkaa oli 11 kilometriä - ihan hyvin siis ehti.

Taru: Se oli <3 Tosin aivan liian lyhyt!

Anonyymi: Mä olen sun kanssa samaa mieltä, että Suomen kesä on parasta mitä siellä voi olla. Silti haluan ottaa ilon irti Lyonista, Suomessa kuitenkin tulee varmaan vietettyy monta kesää :) Nyt saan nauttii Lyonista myös "vapaalla" :)

Ioanna kirjoitti...

Aivan ihania kuvia ja reissu kuulostaa mahtavalta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Jeeee onneks mäkin pääsen mun hostfamilyn kanssa Chamonix:n - me lähetään sunnuntaina sitä kohti :) Ollaan siellä viikko ja sitten suunnataan muualle Ranskaan lomailemaan. Näyttää ihanalta!

Lotta kirjoitti...

Ionna: Kiitos! :)

Anonyymi: Oooh siistiä, pitäkää kivaa! Toivottavasti pääset Mont Blancin huipulle :)

sphi kirjoitti...

Voi ihanuus! Nättejä kuvia, kivoja ajatuksia.
Haleja sinne

Anonyymi kirjoitti...

Annecyyn joo kyllä, nättiä seutua ja sievä kaupungin vanha keskusta, mutta ei kiitos lomasesongin aikaan. Sanoisinko turistirysäksi, kyllä sanon, ei joukkoon mahdu. Mutta muina aikoina kelvollinen paikka poiketa.

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Joo voi olla että on lomasesongin aikaan aika täynnä mutta nyt oli mun mielestä ihan normaalisti porukkaa :) Eiköhön tuollaisella rannalla ole aina porukkaa :p Mutta mä en tunne kaupungista vielä mitään muuta kun rannan niin en osaa sanoa!