11/13/2010

EAT PRAY LOVE

Älkää lukeko tätä kirjaa jos teille tulee matkakuume - tai nälkä - helposti. Mä haluan nähdä Rooman, mä haluan syödä pastaa ja muita italialaisia herkkuja, joista kirjassa puhutaan. Mä haluan nähdä maailmaa, mä haluan asua eri maissa, kokea erilaista, syödä hyvää ruokaa ja niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin; miettiä mitä haluan elämältäni. Tämä kirja vaan tekee mun himoni maailmalle suuremmaksi. Haluan myös oppia puhumaan italiaa joskus, lähteä Intiaan vaeltamaan ja mitäköhän muuta... Rakastan tätä kirjaa. Haluan Balille. Tämä on todella kevyttä lukemista, juuri sopivaa ennen nukahtamista ja lasten vientireissuilla; tunnin koulumatka menee hieman sutjakammin lueskellessa ja kirjaan syventyessä.
Mä juuri laskin, että tämä on kahdeksas - siis kahdeksas!!! - kirja, jota luen Lyonissa ollessa. Olen ollut täällä kolme kuukautta, joten mun lyhyellä matikalla, jota en todellakaan kirjottanut, se tekee 2 ja jotain kirjaa yhteen kuukauteen (hyvin laskettu vai mitä). En muista koska olisin lukenut näin paljon, ehkä lukion ekalla kun vielä jaksoi syventyä kirjoihin, mutta sittemmin se on jäänyt. Täytyy tehdä jossain vaiheessa näistä postaus... Olen jopa innostunut tekemään must read -listan, jolta olen lukenut jo Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirjan (löytyi au pair -äidin kirjahyllystä) sekä Alex Madsenin Coco Chanelin.

Kun äiti oli täällä viime viikolla, sain hänen mukanaan tilaamani hömppääkin hömpemmät kirjat; Lauren Conradin L.A. Candy Novel -sarjan kolmannen osan Sugar and Spice (hei oikeesti... nää nimet on jotain ihan hirveetä :D), samaisen tyttösen Style-kirjan sekä Angela Buttolphin Kate Moss Style -kirjan. Kaikista eniten odotan pääseväni Kate Mossista kertovan kirjan kimppuun, Kate Mossissa on niin paljon enemmän asennetta ja tyyliä kuin kenessäkään muussa. (Niin kivat kun Lauren Conradin kiharat onkin.)

Näiden hömppien jälkeen kirjahyllyssä odottaa Edita Morrisin Hirosiman kukat ja joululahjaksi voisin ostaa itselleni Sofi Oksasen Puhdistuksen. Vaikka olen kauan miettinyt, että Sofi Oksasen kirjoja tulisi lukea, en ole oikein saanut aikaiseksi. Mutta täällä Lyonissa aloin ajattelemaan asiaa, kun näin metrossa jonkun lukevan sanomalehteä, jossa oli Sofista juttu. Muutama viikko myöhemmin näin metrossa jonkun lukevan Puhdistusta - francais bien sûr - joten silloin tuli fiilis, että tuo olisi ihan pakko lukea...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tunnut jotenki tosi maanläheiseltä tyypiltä.. blogis eroo muista jotka esittelee vaan vaatteita ja lauren conradin style-kirjaa :D kiva huomaa että susta löytyy tollanen "vakavakin" puoli joka lukee kirjoja eikä vaan hömppää. kertoo aika paljo susta :)

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Eihän se elämä voi olla pelkkää L.C:n kirjoja ja vaatteita ;) Pitää kyllä tunnustaa, etten muistanutkaan kuinka ihanaa on uppoutua kirjaan ja melkein mennä vahingossa oman metroaseman ohi tai törmäillä muihin ihmisiin kun lukee. Kiitos kommentista <3 :)

Outi kirjoitti...

tossa sanot että haluut miettiä mitä haluut elämältäs niin mitä oot "saanu aikaan" ootko siis opiskellu mitää? ois tosi kiva tietää susta enemmän:)

Lotta kirjoitti...

Outi: Olen saanut aikaan ylioppilastutkinnon :) Sen jälkeen vietin välivuoden tehden töitä ja sitten töiden loputtua lähdin heti tänne ja kaikki on edelleen (au pair -vuoden jälkeen) auki :)

Anonyymi kirjoitti...

sulla on kiva kirjotustyyli :) tai välillä se on ihan perus,mut tykkään noista pienistä hauskoista jutuista mitä aina välillä laitat :) esim "hyvin laskettu vai mitä" tai että "niin kivat kun lauren conradin kiharat onkin" :D kivaa lisää perus kirjotukseen ja eroo vähä massasta

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! :)

Lady Laetitia kirjoitti...

Kävin muuten juuri katsoon leffan tosta kirjasta, se on täällä juuri teattereissa. Oli hyvä elokuva, varmasti kirjakin oli hyvä :)Mä oon käynyt Roomassa, suosittelen ja oli tosi hassua kun tunnistin ne paikat kun ne oli Roomassa siinä leffassa. Italia on todella helppo kieli, paljon helpompi kuin ranska :)

Lotta kirjoitti...

Lady Laetitia: Jeps, kyllä se menee täälläkin teattereissa, täytyy katsoa josko sais jonkun seuralaisen katsomaan sitä :p Olen kuullu leffasta vähän erilaista, joidenkin mielestä on tosi hyvä, ja joidenkin mielestä ihan liian pitkä ja tylsä. Kirjaa lukiessa ei kyllä pysty uskomaan että olisi tylsä, ollaan kuitenkin kolmessa mahtavassa maassa. Myönnettävä on, että kun monta sivua kerrotaan joogaan liittyvistä rukouksista, saatan hieman haukotella... :p
Rooma on kyllä ehdottomasti mun must go -listalla :) Ja niin, eikös italiaa lausuta samanlailla kuin kirjoitetaan? Se on varmaan se suurin ero ranskaan, täällä kun MITÄÄN ei äännetä niinkuin kirjoitetaan :D

Lady Laetitia kirjoitti...

Kun en kirjaa ole lukenut niin en osaa sanoa, minkälainen leffa on kirjaan verrattuna. Mä pidin elokuvasta todella paljon, ei ollut yhtään liian pitkä. Mun leffaseurani mielestä taas se oli hieman liian ennalta-arvattava. Joo italiaa puhutaan suunnilleen samoin kuin kirjoitetaan, monet sanat pystyy arvaamaan myös kun osaa englantia :)

Lotta kirjoitti...

Lady Laetitia: Olis kyllä kiva nähdä leffa, mutta luen kyllä kirjan ensin :) Sitten kun olen oppinut ranskan, olisi joskus tulevaisuudessa ihana oppia puhumaan italiaa! Eikös italialaisetkin puhu todella nopeaa, esimerkiksi vaikka musta tuntuu että osaan ihan hyvin ranskaa, mutta sitten kun ranskalainen avaa suunsa ja pölpöttää, puolet menee ohi :D