11/23/2010

MILANO

Vihdoin saan hehkuttaa asiaa, josta olisin halunnut kertoa jo lokakuun lopulla. Mä pääsen poikaystäväni kanssa Milanoon! Ostin poikaystävälle synttäri- ja joululahjaksi lentoliput Milanoon pidennetyksi viikonlopuksi ja tietenkin piti klikkailla myös AC Milanin - poikaystävän lempifutisjoukkueen - peliin liput.


Tämän piti olla yllätys jouluun asti, mutta käytännön syistä en voinut salaisuutta enää pitää. Peliä varten pitää lähettää kopiot meidän passeista sekä paikallista osoitetta ollaan jo kyselty, joten hotelli tai hostelli pitäisi siis myös hankkia.


Oon ihan mielettömän innoissani (vaikken mikään futisfani olekkaan... Mutta mitä hyvä tyttöystävä ei tekisi :p) tästä matkasta, joka on tavallaan myös meidän 3-vuotislahjakin (niin ja myöskin lahja siitä, että ollaan kestetty etäsuhdettä puolivuotta, lisää hyviä syitä). En malta odottaa, että pääsen Milanoon kiertelemään kauniita katuja, shoppailemaan, suurelle stadiumille katsomaan komeita pelaajia hahah, syömään ihanaa italialaista ruokaa ja vain nauttimaan poikaystävän seurasta.


Harmi vain, että joudun odottelemaan tammikuuhun asti (tiedän, sää Milanossa tai muuallakaan Euroopassa ei ole kovinkaan hyvä, mutta kaikki voittaa Suomen talven :p) meidän reissua, mutta onneksi aika menee todella nopeasti; kuukauden päästä onkin jo joulu ja uusivuosi, jotka saan viettää Suomessa.


Mun pitää antaa rva ruususelle, ihanan Kaukokaipuu-blogin mussukalle, erikoismaininta. Hän on auttanut mua tämän Milano-asian kanssa paljon ja antanut käytännön vinkkejä. On rikkaus, että joku tuttu on käynyt kyseisessä paikassa ja saa vinkkejä, joita ei ehkä matkaoppaista saisi. Nyt kun halvat lennot on löydetty (kiitos Ruususelle) ja liput peliinkin on, alkaa se hotellin metsästys, kaupunkiin valmiiksi tutustuminen, julkisten tsekkaus ynnä muuta. Ja varoituksen sana; Kaukokaipuu-blogi saa multa ihan liikaa kommentteja tähän liittyen... Pakko vielä myös hypettää tätä ihanuutta, jonka pongasin samaisen neitosen nettikaupasta:


Kuinka upea tuollainen sormus olisi? Mun poikaystävä aina pilkkaa mun "haarniskoja" tyyliin "etkö isompia löytäny", mutta kun mun tyylini on aika perus ja tylsähkö, rakastan asun piristämistä ihanilla koruilla. Yksi päivä unohdin kiireessä laittaa sormukseni, ja koko päivän tunsin olevani ihan alaston. Tällainen sormus kruunaisia asun kuin asun, eikä enää mikään olisi tylsää. Kuva löytyy täältä, vierailkaa ihmeessä!

Ai niin, tuo ihana neitonen on myös tehnyt mulle bannerin, mutta se nähdään myöhemmin :) Kuinka kiva ihminen voi olla? Mä olen ihan onneton koneiden kanssa, niin kuin jotkut ovat huomanneet, mutta hyvänä esimerkkinä voisin kertoa hurjan tietokoneasian jonka opin viime vuonna. Poikaystävä näytti, että painamalla ctrl-nappulaa ja samanaikaisesti joko plussaa tai miinusta saa näyttöä suuremmaksi tai pienemmäksi. Joten olen tooodella onnellinen, että joku jaksaa tehdä mulle bannerin <3

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ei voi kun vaan ihmetellä että oot käyny siis suomessa jo kaks kertaa? ny meet taas joulukuussa? sitten ostelet poikaystävälles tommosia lahjoja?! mäki haluun aupairiks:D

Anonyymi kirjoitti...

sairaan siisti sormus!! vautsi, kiitti vinkistä, en ollu tällasesta kuullukkaa, joku ihan uus merkki?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Tällä kertaa äitini lupasi ostaa mulle joulukuun lennot, joten niitä mun ei tarvitse miettiä. Poikaystävän lahjaan säästin ja aionkin kaikki saamani rahat säästää tuonne tammikuulle, jotta olisi rahaa shoppailuun :)

Anonyymi: Tuo on IHANA! <3 Ja hmm, pitää myöntää etten tiedä kauan tätä on pidetty, mutta ei kovin kauaa (ainakaan ollut kotisivuja jne) mutta sitä sun pitää kysyä rvu ruususen blogista tarkemmin :)

Anonyymi kirjoitti...

paljon tienaat siellä?

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Tarpeeksi, mutta sanotaan nyt vaikka näin että "tienaamista" tämä ei ole eikä au pairin rahasummaa saa edes kutsua palkaksi vaan se on 'taskuraha'.

Lady Laetitia kirjoitti...

Ooh Milano! Nyt mä oon niin kateellinen :) Mäkin olen siellä kahdesti ollut, ihana paikka, tosin lähinnä vaan shoppailin siellä, en katsellut pahemmin nähtävyyksiä. Mä olin silloin mun ystävien kanssa yötä sellaisessa mun mielestä todella hienossa hienossa hotellissa ihan lähellä rautatieasemaa. Me ei oltu hankittu mitään majapaikkaa valmiiksi sieltä, mutta rautatieaseman ympäristössä oli varmaan 20 hotellia, ja kierreltiin vaan niitä läpi ja kysyttiin hintoja. Pienenä vinkkinä, että ei muuten kannata mennä mihinkään yhden tai ehkä kahdenkaan tähden majoitukseen Italiassa, koska ne on todella hämäriä paikkoja, ei vastaa Suomen tasoa ollenkaan. Mulle siis olis käynyt myös vähemmän hieno paikka, jossa yöpyä, mutta Milanon hinnoittelupolitiikka oli jotenkin hassu ja kolmelle hengelle oli halvempaa yöpyä kolmen tähden hotellissa, jossa sai aamiaisen, kuin yhden tähden hotellissa, missä ei saanut aamiaista. Mietin edelleen, mikä sen paikan nimi oli missä olin, se oli muistaakseni 2 hengen huoneessa yhdeltä ihmiseltä 30 euroa/yö ja siihen kuului aamiainen,( se on hyvä varmistaa, että tarjoavat aamiaisen)sijainti oli hyvä ja hotelli minusta hieno kolmen tähden. palaan tohon joskus myöhemmin. Mitä lentoyhtiötä sä käytät kun menet sinne? Kun siellä on ainakin kaksi lentokenttää, mutta siis kumpikaan niistä ei oo Milanossa varsinaisesti, joten se kannattaa ottaa huomioon. Myös Milanon rautatieasema on kaikkein epätoimivin ja epäkäytännöllisin rakennus koskaan, ja melkein kukaan ei puhun englantia ja kaikki on vaan italiaksi muutenkin.

Lotta kirjoitti...

Lady Laetitia: Ihana saada vinkkejä ja kertomuksia! <3 Me lennetään Easyjetillä (löysin 20 euron menon ja 25 euron menopaluun) Malpensaan, ja olen kyllä kattonut että tuolta on jonkin verran matkaa :) Mehän mietittiin hieman myös hostelleita, mutta päädyttiin siihen, että halutaan ehdottomasti aamiainen, siitä on hyvä aloittaa aamu ja se tulee myöskin halvemmaksi kun ei tarvitse sitten heti lounaan aikaan miettiä ruokaa :p Aikalailla ollaan katsottu kahden-kolmen tähden perushotelleja, mutta hyvä tietää että kannattaa kallistua tuonne kolmeen.. :) Mutta meillä ei tarvitse mitään superhienoa olla, koska me ollaan Milanossa vain pe-ma, joten hotellihuone on meille lähinnä vaan nukkumapaikka :D Halvin mitä löydettiin oli about 100 euron luokkaa/3 yö, joten puoliksi tulis aika halvaksi, mutta se oli joku yhden tähden hotelli. Mutta ihanaa kun annat vinkkejä!! :) Niin ja italian alkeitakin SAA opettaa ;)

Lady Laetitia kirjoitti...

Kaverien kanssa matkattiin ympäri Italiaa, niin Venetsiassa varattiin etukäteen huone yhden tähden hostellista, ja se oli ihan kamala, todella halpa tosin, niin Milanossa ei haluttu ottaa enää sitä riskiä. Tästähän on siis kaksi vuotta kun siellä olin, mutta äsken Google mapsista katsoin, niin siellä se hotelli vielä oli ja kun kävin niiden nettisivuilla, ne oli myös suomeksi, siis mitä palvelua!
http://www.hotelbernina.com/fi/
Tuo siis 3 tähden, missä käverien kanssa oltiin, meitä oli silloin 3 oli aika edullista. Tuota vastapäätä on yhden tähden hostelli (albergo muuten italiaksi) s.carlo, käsittääkseni heillä ei ole nettisivuja, ei ainakaan google löytänyt. olin siellä yhden yön yksin, oli sekin, ainakin 2 v.sitten ihan hyvä paikka.
Kannattaa hankkia jokin italiaa matkaajalle kirja ja ehkä milanon kartta, niistä voi olla apua. Mä itse liikuin tuolla metrolla,joka lähti kätevästi rautatieasemalta ja meni keskustaan.En jaksanut miettiä bussien toimimista. Mä tulin takaisin Suomeen tuolta Malpensan kentältä, se on tunnin päässä Milanosta, meinas tulla vähän kiire heh. Sieltä tulee ihan busseja Milanon rautatieasemalle aika hyvin sanoisin, mutta sinne menemine oli hieman hankalampaa. Siellä on kaksi terminaalia ja riippuu siitä mitä lentoyhtiötä käyttää, kummalle niistä pitää jäädä, joten kannattaa olla tarkkana. Edulliset lennot muuten olette saaneet ja joo on hauska kertoo Italia-vinkkejä, jos joku sinne on menossa. Italia on melko helppoa, ja voit koittaa puhua ranskaakin, en tiedä ymmärretäänkö sitä paremmin jopa kuin englantia.
Kun ottaa metron rautatieasemalta keskustaan, niin kannattaa valita linja joka menee "duomo". Se tarkoittaa tuomiokirkkoa eli sitä kaunista nähtävyyttä, joka on siellä keskustassa.
Hinnat on suunnilleen tuota luokkaa hotelleissa, eli mutta taso vaan on eri kuin mitä Suomessa on tottunu jos menee johonkin yhden tähden paikkaan.Sit,joo kannattaa ottaa se aamupala pääsee paljon halvemmalla, koska silloin kun haluais mennä syömään, niin saattaa olla juuri joku siesta, ja kaikki kaupat ovat kiinni. Siellä on kaikki oikeesti auki ihan milloin sattuu ja huvittaa. En tiedä, miten Ranskassa on tippien antamisen laita, mutta Italiassa pitää aina tipata jos menee ravintolaan. Se oli musta todella rasittavaa, ja mulla kesti kauan ennen kuin tajusin miten se menee. Eli vaihtoehdot syömisen suhteen on:
!. Voit syödä pikaruokapaikassa, ei ylimääräisiä maksuja ym hankaluuksia, ruoka ei oo niin ihmeellista (mutta jos Italiassa ei kannata harrastaa niin pikaruokaa, koska pizzat ym on niin hyviä)
2. Voit syödä vähemmän hienossa ravintolassa, (näitä ei ole niin paljon).Ruoka on ravintolatasoa, eikä tarvitse maksaa ylimääräistä mikäli sä et istu ollenkaan, vaan syöt seisten(jos on kävelly koko päivän haluaa istua)tai jos se on itsepalvelupaikka, eli sulla ei ole tarjoilijaa.
3. Voit syödä ravintolassa, niitä on paljon, ruoka on todella hyvää, saat palvelijan, saat istua ja kaikkea muuta hienoa. Lisäksi joudut maksamaan palvelusta paikan hienoudesta riippuen 1.5e -3 e/hlö/ateria. Nuo oli siis 2 v sitten, en tiedä nykyistä hintatasoa. Tuo on kuitenkin aika paljon, koska pitää syödä niin usein. Ne ei tunne siellä mitään välimuotoja, eli joko syöt pikaruokaa, seisten tai maksat.
Kysy vaan, jos jokin jäi epäselväksi tai jos on jotain muuta mielessä, autan mielelläni :)

Lady Laetitia kirjoitti...

Kun ottaa metron rautatieasemalta keskustaan, niin kannattaa valita linja joka menee "duomo". Se tarkoittaa tuomiokirkkoa eli sitä kaunista nähtävyyttä, joka on siellä keskustassa.
Hinnat on suunnilleen tuota luokkaa hotelleissa, eli mutta taso vaan on eri kuin mitä Suomessa on tottunu jos menee johonkin yhden tähden paikkaan.Sit,joo kannattaa ottaa se aamupala pääsee paljon halvemmalla, koska silloin kun haluais mennä syömään, niin saattaa olla juuri joku siesta, ja kaikki kaupat ovat kiinni. Siellä on kaikki oikeesti auki ihan milloin sattuu ja huvittaa. En tiedä, miten Ranskassa on tippien antamisen laita, mutta Italiassa pitää aina tipata jos menee ravintolaan. Se oli musta todella rasittavaa, ja mulla kesti kauan ennen kuin tajusin miten se menee. Eli vaihtoehdot syömisen suhteen on:
!. Voit syödä pikaruokapaikassa, ei ylimääräisiä maksuja ym hankaluuksia, ruoka ei oo niin ihmeellista (mutta jos Italiassa ei kannata harrastaa niin pikaruokaa, koska pizzat ym on niin hyviä)
2. Voit syödä vähemmän hienossa ravintolassa, (näitä ei ole niin paljon).Ruoka on ravintolatasoa, eikä tarvitse maksaa ylimääräistä mikäli sä et istu ollenkaan, vaan syöt seisten(jos on kävelly koko päivän haluaa istua)tai jos se on itsepalvelupaikka, eli sulla ei ole tarjoilijaa.
3. Voit syödä ravintolassa, niitä on paljon, ruoka on todella hyvää, saat palvelijan, saat istua ja kaikkea muuta hienoa. Lisäksi joudut maksamaan palvelusta paikan hienoudesta riippuen 1.5e -3 e/hlö/ateria. Nuo oli siis 2 v sitten, en tiedä nykyistä hintatasoa. Tuo on kuitenkin aika paljon, koska pitää syödä niin usein. Ne ei tunne siellä mitään välimuotoja, eli joko syöt pikaruokaa, seisten tai maksat.
Kysy vaan, jos jokin jäi epäselväksi tai jos on jotain muuta mielessä, autan mielelläni :)

Jenni kirjoitti...

VAU, mahtava lahja teille kummallekin pystyä lähtemään yhdessä kaupunkilomailemaan :) Voin niin kuvitella miten intona tuosta oot, itsekin olisin ehdottomasti :p

rva ruusunen kirjoitti...

En oikein keksi mitään järkevää sanottavaa muuta kuin sen, että ystävät on toisiaan varten!

<3 Minuu on aikanaan autettu niin paljon (mitä erinäisemmissä asioissa) että jaan apuja mielelläni eteenpäin, jos vaan voin jotakuta auttaa <3

Banneri oli kiva tehdä ja isken sen tänään tulille :* Pus!

Mun pitää laittaa sulle vielä lisää yv-viestiä Milanosta (; Ja alkeet onnistuu todellakin! Saat myös mun sanakirjan lainaan mikäli tarviit ja tuut Jouluna Suomeen :) Palautat sen sitten joskus, ei sillä kiire ole. <3 Sieltä löytyy kaikki tarvittavat lauseet alkaen "Dov'e il bagno?" eli missä vessa :D

Un bacio!

Lotta kirjoitti...

Lady Laetitia: Tää bloggeri on hieman sekoillut ja laittoi mulle nuo kaikki kommentit kolmeen kertaan :D Mutta.. KIITOS taas kerran näistä ihanista vinkeistä. Nuo terminaalijutut ja sieltä tulemiset/sinne menemiset täytyy kanssa tarkistaa. Täällä Lyonissa on 3 terminaalia joten olen jo tottunut paikasta toiseen säntäilyyn, kauheessa kiireessä tietenkin ;)
Munhan pitää alkaa kirjoittamaan näitä sun vinkkejä ylös, että voin sitten ottaa mukaani! :p Milanon kartta tietysti hankitaan, mutta minkähänlaista opasta pitäisi hankkia..? Vai katsella vain netistä? Niin ja kai niitä italian alkeitakin pitäisi opetella, ihan vain muutamia.. Tai ottaa jokin kirja mukaan, josta pystyy sitten lukea kun italiaahan pystyy kuitenkin puhumaan samanlailla kun sitä kirjoitetaan, eikös näin ollut? :)

Lotta kirjoitti...

Jenni: Arvaa vaan pysynkö täällä housuissani ;) Poikaystäväkin on yhtä innoissaan, on halunnut pitkään Milanoon ja noh, futishan nyt kiinnostaa kai kaikkia miehiä? :D Ja pitää munkin myöntää, että onhan se siistiä mennä isolle stadiumille nauttiin futistunnelmaa, ihan samanlailla vaikkei tykkäisi lätkästä niin kyllä sitä nyt NHL-peliin menisi jos olisi tilaisuus? :)
Mut hei, mimmi pääsee Pariisiin :p Se on mullakin sitten varmaan seuraavana "listalla", josko vaikka keväämmällä kävisi siellä.. :))

rva ruusunen: <3! Vessan kysyminen on melkein (eikun siis kaikista) tärkein! Joo, kyllä mä tulen jouluksi ja uudeksi vuodeksi Suomeen, joten olis huippua treffata! Riippuen koska lento on Suomessa, niin vaikkapa Helsingissä tai sitten jos tuut meijän Hämeeseen päin niin voisi treffata siellä, olis huippua nähsä myös M-A:ta, niin vois pitää vaikka triplatreffit! <3

rva ruusunen kirjoitti...

Treffit ehdottomasti! Ja me ollaan siis Joulu ja UV Hml:ssa joten ehtii varmasti! :) Parhautta!

Lady Laetitia kirjoitti...

okei, en niitä kolmee kertaa laittanu, blogger vaan sano ekalla kerralla että liian auuri kommentti niin laitoin sen osiin..

Lotta kirjoitti...

rva ruusunen: Ooo, vähän ihanaa! Ehdottomasti nähdään! <3 :)

Anonyymi kirjoitti...

hieno banneri, miten teit sen??

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kysyppä täältä: http://www.rantapallo.fi/kaukokaipuu/

Mä en todellakaan osaa tollasia tehdä, mutta onneksi on mussukkakavereita jotka auttaa! Tykkään kanssa tosta iiihan hirveesti :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi toi banneri on aivan todella ihana ja kaunis! Sopii hurjan hyvin sun blogiin, mikä kieltämättä näyttää nyt todella houkuttelevalta!

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos paljon! Oon siihen tosi tyytyväinen, se on tosi mua mutta myös tosi Lyonia :p Ja onhan se kivemman näköinen kuin vain teksti "Me and Lyon" :)

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin haluun tollasia kavereita! Tuo on ihan sairaan hieno <3 Sopii sulle ja tänne !! :)

Anonyymi kirjoitti...

kiva banneri :)

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä siis lennätte milanoon? Koska itse kun katoin esasyjetin sivuja niin eivät lennä suomesta kun englantiin ja pariisiin. Vai lennättekö siis jostain muualta kuin helsinkistä?:)

Lotta kirjoitti...

Anonyymi: Me lennetään täältä Lyonista :) Kun poikaystävä on siis täällä kaksi viikkoa niin siinä välissä tehdään reissu täältä tuonne :)